

(Times listed in EST - click here for time zone conversion)

10:00am	m Welcome! Zoomkeeping				
(25 min)	Opening Remarks (Robyn Caplan), Agreements (William Partin), and Discussion Groups (Meredith Clark)				
10:25am	Networking   Lightning Talk Videos + Breakout Group Discussions				
(30 min)	Anjali Mehta   The Civic Data Library of Context	Group Anchor: Rigoberto Lara Guzmán			
	(A vision to build context-aware systems through inclusionary pro	actices)			
(or)	Ashwin Nagappa   Minor Platforms & Platform Biography	Group Anchor: Meredith Clark			
(or)	John Lunsford   Relationship Between Ride Share Platforms and	d the Built Environment			
	(Inequality becomes built in the transportation system)	Group Anchor: Sareeta Amrute			
(or)	Nina Medvedeva   "It was all these black people"	Group Anchor: Smitha Khorana			
	(Airbnb's location rating and contests over spatial meanings in DC's 7th and 8th ward)				
(or)	Sophie Bishop   Cultural Studies and Creative Industries	Group Anchor: Robyn Caplan			
(or)	Zahra Stardust   How platforms mediate sexual communication, expression, and representation				
	(How artificial intelligence makes meaning of sex, the im	nplications of this for users,			
	and how we might do it differently)	Group Anchor: William Partin			
<b>10:55am</b> (5 min)	Welcome Back - Intro to Paper Session 1 (Robyn Caplan)				
11:00am	Paper Workshops - Session 1 4 simultaneous sessions				
(1hr 15min)	Author(s): Daniel Joseph, Katie MacKinnon   Discussant: Cassius Adair  Title: Platform determinism & the case of the TCCN				
(or)	The real real real real real real real rea				
(0.7)	Author(s): Jonathan Corpus Ong   Discussant: Tarleton Gillespie				
	Title: Spinning and Surviving the Techlash in Southeast Asia: From Exposing Disinformation Shadow Economies to				
	Resisting State Regulation				
(or)					
	Author(s): Rida Qadri   Discussant: Elizabeth Watkins				
(or)	<b>Title:</b> Algorithmized but not Atomized? How Emerging Technolog	gies Can Engender New Forms of Worker Solidarity			
(0.)	Author(s): Thomas Poell, David Nieborg, Brooke Erin Duffy & José van Dijck   Discussant: Julie Cohen				
	Title: The Space of Negotiations: Analyzing Platform Power in th	e Cultural Industries			



## Against Platform Determinism Academic Workshop

<b>12:15pm</b> (5 min)	Welcome Back - Spectrogram (William Partin)  Break  Welcome Back - Sonic Communion, Intro to Paper Session 2 (Meredith Clark)		
<b>12:20pm</b> (30 min)			
<b>12:50pm</b> (10 min)			
1:00pm	Paper Workshops - Session 2 5 simultaneous sessions		
(1hr 15min)	Author(s): Aditi Surie   Discussant: Ranjit Singh		
	<b>Title:</b> Seeing like a state – what is the platform? Evidence from on-demand platforms in urban India during the		
	COVID19 pandemic lockdown		
(or)			
	Author(s): Chelsea Peterson-Salahuddin   Discussant: Annemarie Navar-Gill		
	<b>Title:</b> "Pose": Examining moments of 'digital' dark sousveillance on TikTok		
(or)	And of Anti-ord Anti-ord Brown and B		
	Author(s): Kelsey Cameron   Discussant: Brenda Dvoskin		
(or)	Title: Contesting Captions: Netflix and the Limits of Platform Design		
(or)	Author(s): Lianrui Jia   Discussant: Angéle Christin		
	Title: Forgotten Passwords and Long-Gone Exes: the Life and Death of Renren		
(or)	The rongottom rusements and zong come zhost the zine and zouth or right.		
()	Author(s): Till Straube, Seyram Avle   Discussant: Iris Bull		
	Title: The politics and economics of global AI: Chinese facial recognition in Zimbabwe		
<b>2:15pm</b> (5 min)	Welcome Back - Spectrogram (Robyn Caplan)		
<b>2:20pm</b> (35 min)	Networking   Platform Governance Network Talk (Sonja Solomun, Robert Gorwa) + Breakout Discussions (Choose your own group))		
1.	Barriers: What could interfere with platform governance research?		

- 2. Communication/Coordination: What tools work best, etc.?
- 3. **Diversity:** What types of diversity are most needed and how do we increase diversity in platform governance research?
- 4. Goals: What does the community need from a platform governance research network?
- 5. **Governance:** Executive committee, turnover, etc.
- 6. **Scope:** What disciplines and approaches do we need? Which should we try to incorporate more?



## Against Platform Determinism Academic Workshop

<mark>2:55pm</mark> (10 min)	Break     Welcome Back - Spectrogram, Intro to Paper Session 3			
<b>3:05pm</b> (10 min)				
3:15pm	Paper Workshops - Session 3	5 simultaneous sessions	<i>৯ ₅</i>	
(1hr 15min)	Author(s): Alejandra Josiowicz   Discussant: Adisa Vera Beatty			
	Title: Naming Performativity: Alternative Lineages of Antiracist Brazilian Feminism on Twitter			
(or)				
	Author(s): Harris Kornstein   Discussant: Johanna Brewer			
	Title: "Moes Getting Hoes Where They Needz 2 Goes:" Homobiles' Queer Values Disrupt Surveillance Capita			
(or)				
	Author(s): Mehitabel Glenhaber   Discussant: Becca Lewis			
	Title: Code as Mutual Aid: User Agency and Social Media Modding			
(or)				
	Author(s): Tamara Kneese   Discussant: Julia Ticona			
	<b>Title:</b> Keep it Oakland: Putting the Loc	cal to Work in the Global Retail Econo	pmy	
(or)				
	Author(s): Torin Monahan   Discussant: Shelly Steward			
	<b>Title:</b> Coding Out Justice: Digital Plati	forms' Enclosure of Public Transit in	Cities	
4:30pm	Closing Remarks (Robyn Caplan), <u>Fe</u>	edhack (Wiliam Partin)	<u> </u>	
(10 min)	closing hemand (hobyn capian), <u>re</u>	Cabaon (William Faram)	•	
4:40pm	[Optional] Networking: Small Groups + Mingling (Introduction by Meredith Clark)			
(20 min)		<b>3 3</b> ( <b>7 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3</b>	,	
			5 <b>8</b> .2	
5:00pm	Event ends - Thank you!			

